ua en ru

Комітет рекомендує дозволити президенту утворювати ВГА на прилеглих до АТО територіях

Комітет рекомендує дозволити президенту утворювати ВГА на прилеглих до АТО територіях Фото: ВР рекомендують дозволити президенту утворювати ВГА на прилеглих до АТО територіях

Відповідний законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону №5111 "Про внесення змін до деяких законів України щодо військово-цивільних адміністрацій". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Ради.

Так, законопроект розроблений з метою запровадження правових підстав утворення президентом України військово-цивільних адміністрацій на території Херсонської області та на інших територіях, прилеглих до району проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, у разі наявності умов, передбачених чинним законом "Про військово-цивільні адміністрації".

"Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить удосконалити механізм протидії загрозам безпеці та громадському порядку, пов’язаним з ризиком терористичних актів та збройної агресії, а також забезпечити нормалізацію життєдіяльності населення та безперервність реалізації публічної влади на території Херсонської області та на інших територіях, прилеглих до району проведення АТО та Автономної Республіки Крим", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у парламент був внесений законопроект №5111, згідно з яким президент України повинен отримати правові підстави утворювати між цивільними та військовими адміністрації на територіях, прилеглих до району антитерористичної операції (АТО) і Криму.