ua en ru

Комітет рекомендує Раді внести зміни у порядок призначення голови КМДА

Комітет рекомендує Раді внести зміни у порядок призначення голови КМДА Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Законопроект рекомендується прийняти за основу та в цілому

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому законопроект № 4913 "Про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо порядку призначення голови Київської міської державної адміністрації)". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Проектом пропонується викласти частину другу статті 10-1 у новій редакції, відповідно до якої президент України призначає головою КМДА особу, яка обрана київським міським головою. Це дасть змогу, за визначенням суб‘єктів права законодавчої ініціативи, привести положення закону "Про столицю України - місто-герой Київ" у частині порядку призначення голови КМДА до вимог Конституції України та рішення Конституційного Суду України.

Так, члени комітету ознайомились із висновками комітету з питань запобігання і протидії корупції, який вказує, що у проекті акта не виявлено корупціогенних факторів – проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства; із висновками комітету з питань бюджету, який вважає, що законопроект не матиме впливу на показники бюджетів; комітету з питань правової політики та правосуддя, який зауважив, що проект закону про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" не суперечить положенням Конституції України.

"У результаті обговорення члени комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України проект закону про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо порядку призначення голови Київської міської державної адміністрації), поданий народними депутатами України С.Алєксєєвим та Д.Білоцерковцем, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, депутати міської ради Миколаєва на позачерговій сесії ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень мера міста Олександра Сенкевича.