ua en ru

Комітет рекомендує Раді розширити коло осіб, що мають право на державну соцдопомогу

Комітет рекомендує Раді розширити коло осіб, що мають право на державну соцдопомогу Фото: Верховна Рада України

Раді пропонують прийняти відповідний законопроект за основу

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону №4668 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання допомоги на дітей померлого годувальника", передає інформаційне управління ВРУ.

Так, законопроектом пропонується розширити коло осіб, що мають право на державну соціальну допомогу, дітьми віком до 18 років (тих, хто навчається - 23 років) у разі смерті одного з батьків, що не набув права на пенсію, та надати право на одержання у зв’язку цим лише одного виду державної допомоги (за вибором); визначити умови та період на який призначається допомога; встановити розмір такої допомоги на кожну дитину на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних незалежно від доходу сім’ї.


Проектом також передбачається внести зміни до статті 1 закону "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" для надання можливості одержання на дитину-інваліда одночасно допомоги у зв’язку з інвалідністю та допомоги у зв’язку з втратою годувальника.

"В законодавчому полі існують певні умови, які унеможливлюють отримання сім’ями, що втратили годувальника, пенсії на дітей. Тож держава має допомагати таким родинам та забезпечити в цілому єдиний підхід щодо їх матеріальної підтримки", - зазначила голова комітету Людмила Денісова.

Нагадаємо, ВР підтримала за основу та в цілому законопроект №4543 "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2016 рік "(щодо соціальних стандартів і обсягу субвенції на надання пільг і житлових субсидій)". За документ проголосували 248 депутатів ВРУ.