ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти закон по реформуванню сфери паркування транспорту

Комітет рекомендує Раді прийняти закон по реформуванню сфери паркування транспорту Фото: Верховна Рада України

Проект закону рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №5364 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, члени комітету розглянули відповідний проект закону на своєму засіданні 15 березня.

Зокрема, планується передбачити можливість притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів, які зафіксовані в автоматичному режимі та/або в режимі фотозйомки/відеозапису, юридичних та фізичних осіб, за якими зареєстровано транспортний засіб або осіб, які ввезли транспортний засіб, зареєстрований за межами України, на її територію.

Також пропонується розширити компетенцію місцевих рад різних рівнів щодо визначення інспекторів паркування, уповноважених розглядати справи про адміністративні порушення правил паркування, зупинки та стоянки транспортних засобів, тимчасового затримання транспортних засобів, а також передбачається створення в межах відповідного населеного пункту автоматизованої системи контролю оплати паркування, затвердження технічних вимог та завдань до цієї системи тощо; розширюється перелік обов’язків водіїв транспортних засобів тощо.

Крім того, проектом закону пропонується розширити перелік видів обов’язкового страхування в Україні та перелік інформації та інформаційних ресурсів, до яких поліція має безпосередній оперативний доступ.

"Народні депутати підтримали проект, прийняття якого сприятиме розвитку системи паркування в Україні, наданню органам місцевого самоврядування дієвих важелів щодо розв’язання транспортних проблем міст, зменшенню навантаження на вулично-дорожню мережу населених пунктів, поліпшенню екологічної ситуації в центральних частинах міст тощо", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує ВР прийняти законопроект №5629 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю".