ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти за основу законопроект про посилення соцзахисту військових

Комітет рекомендує Раді прийняти за основу законопроект про посилення соцзахисту військових Фото: Верховна Рада України

Таке рішення комітет ухвалив на своєму засіданні

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону №3846 "Про внесення доповнення до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо посилення соціального захисту сімей військовослужбовців)", передає прес-служба ВР.

Так, законопроектом пропонується включити дружин (чоловіків) військовослужбовців, вдів (вдівців) загиблого або померлого військовослужбовця до переліку осіб, яким допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.


"Члени Комітету вважають, що реалізація положень законопроекту сприятиме забезпеченню належного соціального захисту членів родини військовослужбовців, що проходять військову службу, та загиблих (померлих) військовослужбовців", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Раді пропонують звільнити від призову на військову службу по мобілізації близьких родичів осіб, які загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції. Відповідний законопроект №4482 був зареєстрований в Раді 20 квітня 2016 року.