ua en ru

Комітет рекомендує Раді надати нацгвардійцям право на безкоштовну реабілітацію

Комітет рекомендує Раді надати нацгвардійцям право на безкоштовну реабілітацію Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній раді прийняти законопроект №6457 щодо забезпечення військовослужбовців Національної гвардії правом на безоплатну реабілітацію. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, комітет рекомендує прийняти відповідний законопроект про внесення змін до статті 21 закону "Про Національну гвардію України" (щодо права на реабілітацію) за основу. Таке рішення члени комітету ухвалили після обговорення законопроекту на засіданні 19 вересня.

Проектом пропонується забезпечити військовослужбовців Нацгвардії, державних службовців, працівників, осіб, звільнених з військової служби за віком, станом здоров’я, ветеранів військової служби Національної гвардії правом на безоплатну реабілітацію, а також правом на санаторно-курортне забезпечення.

Вказано, що у чинному законі про Нацгвардію встановлений порядок соціального і правового захисту особового складу НГУ і членів їхніх сімей, однак, у законі відсутнє положення про право на безоплатну реабілітацію, а також про право на санаторно-курортне забезпечення військових Нацгвардії, держслужбовців, працівників, осіб, звільнених з військової служби за віком, станом здоров’я, та ветеранів військової служби НГУ.

Нагадаємо, у кінці 2017 року голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна продовжить співпрацю з Канадою у підготовці поліції і Національної гвардії.

Як писало РБК-Україна, комітет ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує проект закону №8606 про статут з охорони Національною гвардією ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання державної власності, важливих державних об'єктів і спеціальних вантажів.