ua en ru

Комітет рекомендує Раді підвищити іменні стипендії парламенту

Комітет рекомендує Раді підвищити іменні стипендії парламенту Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Рекомендується встановити іменні стипендії ВР на рівні 2130 - 2720 гривень на місяць

Комітет з питань науки і освіти рекомендує Верховній раді встановити іменні стипендії парламенту на рівні 2130 - 2720 гривень на місяць. Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Зокрема, члени комітету рекомендували встановити такі розміри іменних стипендій Верховної ради України:

для студентів технікумів, коледжів, училищ (вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації), які навчаються за освітнім ступенем (освітньо-кваліфікаційним рівнем) "молодший спеціаліст" або "бакалавр", - 2130 гривень на місяць;

для студентів університетів, академій, інститутів, консерваторій (вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації), наукових установ, які навчаються за освітнім ступенем (освітньо-кваліфікаційним рівнем) "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр", - 2720 гривень на місяць.

Рішення було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, у квітні парламент не підтримав проект постанови №7418 "Про внесення змін до постанови ВР "Про встановлення іменних стипендій Верховної ради України студентам вищих навчальних закладів" щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної ради України".

Як писало РБК-Україна раніше, у липні Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №8418 "Про призначення у 2018 році іменних стипендій Верховної ради України для найталановитіших молодих вчених".