ua en ru

Комітет рекомендує Раді вимагати від НКРЕКП скасування абонплати за газ

Комітет рекомендує Раді вимагати від НКРЕКП скасування абонплати за газ Фото: Верховна Рада України

Також передбачається зобов’язати НКРЕКП прозвітувати про свою діяльність перед ВР

Комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства обговорив проект постанови №6279 "Про звернення Верховної Ради України до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з вимогою скасувати постанови, якими передбачено необґрунтоване встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Народні депутати підтримали проект постанови та пропонують комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендувати Верховній Раді прийняти проект постанови з урахуванням пропозицій членів комітету", - сказано у повідомленні.

Зазначимо, що документом рекомендується НКРЕКП терміново скасувати постанови, якими встановлено окрему обов’язкову абонентську плату щодо встановлення тарифів на послуги розподілу газу для побутових та комерційних споживачів.

Також передбачається зобов’язати НКРЕКП прозвітувати про свою діяльність перед парламентом.

Нагадаємо, НКРЕКП у понеділок, 10 квітня 2017 року, розгляне питання призупинення абонентської плати за газ для населення.