ua en ru

Комітет рекомендує Раді підтримати законопроект про накопичувальну пенсійну систему

Комітет рекомендує Раді підтримати законопроект про накопичувальну пенсійну систему Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Законопроект пропонує ввести накопичувальну систему з 2019 року

Комітет Верховної ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради.

Відзначимо, даний законопроект передбачає запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування з 1 січня 2019 року. Її запровадження пропонується, зокрема, через недержавні пенсійні фонди.

Суть такої системи полягає в тому, що частина обов'язкових внесків до пенсійної системи має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачуватимуть такі внески. Ці кошти повинні інвестуватися в економіку країни з метою отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

"За результатами розгляду члени комітету одноголосно підтримали та рекомендували парламенту прийняти законопроект за основу. Внесення законопроекту № 6677 до сесійної зали дозволить обговорити всі ключові питання щодо запровадження II рівня пенсійної системи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики пропонує зробити накопичувальну пенсійну систему недержавною.