ua en ru

Комітет рекомендує Раді зобов'язати подавати е-декларації власників ЗМІ

Комітет рекомендує Раді зобов'язати подавати е-декларації власників ЗМІ Фото: Раді пропонують зобов'язати подавати е-декларації власників ЗМІ

Таке рішення було схвалено в ході засідання антикорупційного комітету

Комітет парламенту з питань запобігання корупції рекомендує Верховній Раді звільнити від електронного декларування солдатів, сержантів та курсантів й зобов'язати подавати декларації власників ЗМІ, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідне рішення було схвалено за підсумками розгляду президентського законопроекту №6172 про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції".

Варто зауважити, що комітет схвалив рішення про перейменування проекту із проекту закону "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" на "Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансового контролю окремих категорій посадових осіб".

"У парламенту завтра останній шанс, щоб дати можливість військовим не порушувати е-декларування. Ми повністю звільняємо від декларування солдатів, сержантів і курсантів ", - сказав голова комітету Єгор Соболєв.

Також проектом передбачається, що у разі, якщо військовослужбовець перебуває у зоні бойових дій, такий військовий не подає декларацію, поки він не повернеться із зони бойових дій. При чому він матиме три місяці для подачі такої декларації.

Крім того, комітет рекомендував Раді схвалити рішення, що електронні декларації мають подавати засновники, власники, редактори та головні редактори ЗМІ.

Пізніше Соболєв пояснив, що для власників, засновників, головних редакторів ЗМІ комітетом була схвалена лише процедура декларування та притягнення їх до відповідальності за відмову декларування.

Нагадаємо, раніше голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв пояснив, що цей законопроект регулює декларування тільки військовослужбовців, тому розширення суб'єктів декларування повинно бути запропоновано іншим проектом.