ua en ru

Комітет рекомендує Раді адаптувати техрегламенти до законодавства ЄС

Комітет рекомендує Раді адаптувати техрегламенти до законодавства ЄС Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань промислової політики та підприємництва рекомендує Верховній Раді України прийняти законопроект №6235 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, проект закону спрямований на адаптацію національного законодавства в частині технічних регламентів та оцінки відповідності до законодавства Європейського союзу.

"Під час засідання наголошувалося, що реалізація положень даного проекту Закону дасть змогу усунути неузгодженості окремих норм деяких законодавчих актів і гармонізувати національні правові та організаційні засади діяльності у сфері технічного регулювання з відповідними нормами європейського законодавства", - зазначається у повідомленні.

Так, документом пропонується внести зміни до низки законодавчих актів України, зокрема до: Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині уточнення складу правопорушень в у сфері стандартизації, метрології та метрологічної діяльності і технічного регулювання; закону "Про захист прав споживачів" в частині уточнення вимог щодо інформування споживачів стосовно певних видів ризику чи продукції.

Також планується внести зміни до закону "Про метрологію та метрологічну діяльність" в частині приведення його у відповідність до закону “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” щодо порядку видачі свідоцтв про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, а також в частині уточнення деяких положень (доповненням новим терміном "робочий еталон", заміною поняття "сертифікат затвердження типу" на поняття "сертифікат перевірки типу" тощо).

За результатами засідання законопроект рекомендовано прийняти у першому читанні за основу.

Нагадаємо, у 2016 році Україна імплементувала 36 з 126 актів законодавства Європейського союзу, передбачених Угодою про асоціацію України з ЄС.