ua en ru

Комітет рекомендував Раді скасувати е-декларування для громадських активістів

Комітет рекомендував Раді скасувати е-декларування для громадських активістів Фото: ВРУ (facebook.com-verkhovna.rada)

Комітет рекомендував Раді підтримати законопроекти № 8209-1 та № 8209

Комітет Верховної ради України з питань запобігання і протидії корупції рекомендував Раді ухвалити законопроекти щодо скасувати е-декларування для громадських активістів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, сьогодні, 4 квітня 2018 року, у ході засідання парламентський комітет вирішив рекомендувати Раді підтримати законопроекти № 8209-1 та № 8209.

Нагадаємо, голова антикорупційного комітету, народний депутат Віктор Чумак повідомляв, що комітет сьогодні розгляне законопроекти про скасування е-декларування для громадських активістів. Він також зазначав, що у Ради немає політичної волі щодо розгляду законопроектів про скасування е-декларування для активістів.

"Зала не хоче нічого голосувати з цих проектів законів. Тому яка різниця, коли збирається комітет?", - заявляв він.

Зазначимо, перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко", народний депутат Ігор Кононенко заявляв, що розгляд нового законопроекту про скасування електронного декларування для громадських активістів може відбутися на наступному сесійному тижні.

Як відомо, Верховна рада України на засіданні 3 квітня відмовилася включати в порядок денний скасування електронного декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційними розслідуваннями.