ua en ru

Комітет Ради з ЖКГ виступає за розробку стратегії модернізації інфраструктури на 5-15 років

Комітет Ради з ЖКГ виступає за розробку стратегії модернізації інфраструктури на 5-15 років Фото: комітет Ради виступає за розробку системи планування на 5-15 років для модернізації інфраструктури

На думку голови комітету, ціну на газ можна підвищувати тільки при модернізації інфраструктури

Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства виступає за розробку системи інвестиційного планування на 5-15 років для модернізації комунальної інфраструктури. Про це сьогодні в ході третьої дискусії з питань енергетичної політики заявила заступник голови комітету Олена Бабак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми абсолютно не підтримуємо те, що Україна рухається в енергетичній політиці виключно через механізми зміни цін. Ми називаємо сьогодні "механістичними інструментами реалізації енергетичної політики". Я запитую всіх нас: чи ми можемо сьогодні дозволити, як держава Україна, і далі підвищувати ціну газу і теплової енергії без стратегії модернізації об'єктів комунальної інфраструктури? Чи можемо ми дозволити прийняття на рівні держави рішень щодо підвищення ціни газу обмежуючись тільки заходами захисту малозабезпечених громадян? Ні, ми не можемо далі підвищувати тарифи на енергоносії без бачення стратегії з боку держави, як ми будемо модернізувати всі об'єкти комунальної інфраструктури по всій Україні", - заявила Бабак.

На її думку, Кабінет міністрів повинен розробити план дій по політиці інвестицій з цільовими показниками, які повинні бути досягнуті через п'ять-п'ятнадцять років.

"При відсутності бачення інвестицій і цільових показників у модернізації інфраструктури на період 5-15 років ми не можемо собі дозволити подальше механічне підвищення цін на газ", - сказала Бабак.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України поки не прийняв рішення про підвищення з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення.