ua en ru

Комітет Ради не зміг зібратися для розгляду скасування е-декларацій для громадських активістів

Комітет Ради не зміг зібратися для розгляду скасування е-декларацій для громадських активістів Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Комітет не зібрався з-за відсутності кворуму

Комітет з питань запобігання та протидії корупції Верховної ради (ВР) не зміг розглянути законопроекти про скасування електронного декларування для громадських активістів із-за відсутності кворуму. Про це РБК-Україна сказав народний депутат Юрій Дерев'янко.

Крім того, за його словами, жоден представник партії "Народний фронт" не прийшов на засідання комітету, в тому числі в.о. голови комітету Юрій Савчук.

Нагадаємо, вчора голова ВР Андрій Парубій закликав комітет з питань запобігання та протидії корупції 3 березня вранці провести засідання для розгляду законопроекту, який звільняє від заповнення електронних декларацій представників громадських об'єднань.

"Я повторно звернувся в комітет, на 9 ранку призначено засідання комітету. Якщо в 9 ранку не буде кворуму, я в 10 годин, починаючи засідання, звернуся до членів комітету з пропозицією зібратися просто під час сесії, до того ж нам дається півгодини на виступи від політичних фракцій для того, щоб рішення було прийнято. Питання електронного декларування отримав широкий резонанс у суспільстві. Для мене фактор внутрішній – є фактором номер один. Тому цей закон повинен бути прийнятий Верховною Радою, щоб ми змогли дати сигнал для зовнішніх партнерів, що ми йдемо в їх напрямку", - заявив Парубій.