ua en ru

Комітет Ради не рекомендує змушувати всі ТРК двічі в день транслювати гімн

Комітет Ради не рекомендує змушувати всі ТРК двічі в день транслювати гімн Фото: Верховна Рада України

Законопроектом пропонується зобов’язати всі ТРК щоденно транслювати держгімн о 6:00 та 24:00

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту відхилити законопроект №4796 про внесення змін до статті 2 закону "Про Державний Гімн України" (щодо щоденної трансляції). Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Під час розгляду документа члени комітету взяли до уваги, що законопроектом пропонується зобов’язати телерадіоорганізації щоденно транслювати держгімн вранці о шостій годині та ввечері о двадцять четвертій годині.

"Положення проекту щодо встановлення обов’язку для всіх телерадіоорганізацій щоденно транслювати Державний Гімн України є не зовсім виправданим. Експерти Управління вважають, що трансляцію держгімну мала б обов’язково виконувати вранці о 6:00 та ввечері о 24:00 Національна суспільна телерадіокомпанія України, яка є державною організацією і була створена з метою… сприяння формуванню громадянського суспільства", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що не всі телерадіоорганізації України є державними і здійснюють мовлення (трансляції) суспільно-політичного характеру. Деякі з них є мають теле- або радіоканали, які є суто розважальними, зокрема, музичними, спортивними тощо.

"Обов’язкове виконання Державного гімну у сітці мовлення таких телерадіоорганізацій виглядає неприродним і недоречним. Тому встановлення абсолютного обов’язку для всіх телерадіоорганізацій транслювати Державний Гімн України є недоцільним", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді киянин Андрій Титаренко заспівав гімн України на Червоній площі в Москві.