ua en ru

Комітет Ради рекомендує схвалити захищений канал зв'язку між Україною та Європолом

Комітет Ради рекомендує схвалити захищений канал зв'язку між Україною та Європолом Фото: Європол

Раді рекомендували ратифікувати меморандум про взаєморозуміння з Європолом

Парламентський комітет з питань європейської інтеграції рекомендував Верховній Раді України прийняти в цілому президентський проект закону про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо встановлення захищеної лінії зв'язку 0025, передає кореспондент РБК-Україна.

Набуття меморандумом чинності зробить можливим встановлення в Національному контактному пункті по взаємодії з Європейським поліцейським офісом захищеного каналу зв'язку "SIENA" між Україною та Європолом та здійснення обміну інформацією через цей канал, що буде сприяти зусиллям України у боротьбі з транскордонною злочинністю.

"Набуття меморандумом чинності надасть можливість з допомогою захищеної лінії зв'язку здійснювати в режимі реального часу обмін інформацією між Україною та країнами ЄС через Європол", - зазначив заступник глави МВС з питань європейської інтеграції Тигран Авакян.

За його словами, максимальна щомісячна вартість обміну інформацією з Європолом досягне 287 євро, але зазначені видатки Україна понесе після вступу в ЄС або на стадії набуття членства.

Зазначимо, захищений канал зв'язку Європолу "SIENA" встановлено у всіх державах-членах ЄС, а також в Австралії, Канаді, США, Ісландії та інших країнах Європи.

Нагадаємо, українська сторона підписала меморандум з Європейським офісом поліції 11 березня 2015 р., Європол - 19 березня.