ua en ru

Комітет Ради визнав антикорупційним законопроект щодо удосконалення арешту майна

Комітет Ради визнав антикорупційним законопроект щодо удосконалення арешту майна Фото: глава комітету ВРУ Єгор Соболєв

Законопроект вніс на розгляд президент

Комітет Верховної Ради України (ВРУ) з питань запобігання і протидії корупції визнав таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства проект Закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської Комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації" (реєстр. № 4054, президент України). Відповідне рішення ухвалив комітет сьогодні на своєму засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, раніше Комітет Верховної Ради України з питань євроінтеграції рекомендував парламенту прийняти внесений президентом Петром Порошенком пакет законопроектів для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Зокрема, йдеться про законопроекти № 4054 (про внесення змін до КК та КПК щодо виконання рекомендацій, які містяться в шостій доповіді Єврокомісії щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України щодо вдосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації); № 4055 (про внесення змін в закон "Про прокуратуру" щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій МВФ); № 4056 (про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення принципів діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді удосконалити процедуру арешту майна та інституту спеціальної конфіскації.