ua en ru

Комітет Ради розгляне законопроект про фінансову реструктуризацію

Комітет Ради розгляне законопроект про фінансову реструктуризацію Фото: Верховна Рада

Законопроектом передбачається добровільна реструктуризація финнансовая

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності розгляне законопроект №3555 "Про фінансової реструктуризації". Про це повідомив заступник голови комітету Руслан Демчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що відсутність елементів примусу притягнення боржників до процедури (реструктуризації) дасть можливість уникнути в майбутньому судових позовів кредиторів, яких могли б теоретично долучити до думки більшості", - пояснив заступник голови комітету Руслан Демчак.


зокрема, запропоновані в законопроекті зміни, які передбачають, що процедуру реструктуризації запропонує банк-боржник кредиторам, а ті в свою чергу будуть приймати відповідне рішення.

"Може початися реструктуризація тільки за умови, якщо фінансові установи серед кредиторів, які надавали кредити боржника в кількості 50% від їх загальних вимог, що вони погодилися взяти участь у реструктуризації",- пояснив він.

За його словами, це є "вхідний поріг". Документ передбачає також приєднання до реструктуризації податкової, в частині боргів перед нею.

Нагадаємо, Верховна Рада України планує створити арбітражний комітет для підвищення ефективності розгляду спорів, що виникають під час процедури фінансової реструктуризації. В кінці березня відповідний проект закону №3555 "Про фінансової реструктуризації" в першому читанні за основу підтримали 229 парламентаріїв