ua en ru

Комітет Ради просить Порошенка позбавити генеральських звань екс-главу МВС Захарченка та екс-главу СБУ Якименка

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності просить Президента України Петра Порошенка позбавити генеральських звань колишнього главу МВС Віталія Захарченко, колишнього главу СБУ Олександра Якименка, а також інших розшукуваних правоохоронними органами осіб. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми просимо, щоб ті люди, які не мають честі і гідності носити ці генеральські звання були їх позбавлені, але в установленому законом порядку", - сказав глава комітету Кожем'якін.

Він також повідомив, що неприпустимим є, що колишні високі чини активно допомагають представникам самопроголошених ЛНР і ДНР - видають рекомендації та беруть участь у навчанні бойовиків. За його даними, їх вже близько 30.

"Таких генералів набереться вже чоловік 25-30, або навіть більше, не тільки в СБУ і міліції, але і в прокуратурі. Класний прокурорський чин мають пане Пшонка, Кузьмін та інші", - додав Кожем'якін.

Нагадаємо, в листопаді 2014 р. Генеральна прокуратура України пред'явила Захарченко підозру у викраденні глави Української православної церкви Московського патріархату.

ГПУ розслідує понад 30 справ стосовно екс-чиновників режиму Януковича.