ua en ru

Комітет Ради пропонує закласти в держбюджет-2016 78 млн гривень на антикорупційну прокуратуру

Комітет Ради пропонує закласти в держбюджет-2016 78 млн гривень на антикорупційну прокуратуру Фото: керівник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Також депутати пропонують збільшити фінансування Антикорупційного бюро

Комітет Ради з питань протидії корупції пропонує закласти в державному бюджеті на 2016 рік 78 млн гривень на антикорупційну прокуратуру та збільшити фінансування Антикорупційного бюро на 13 млн гривень - до 495 млн гривень. Відповідне рішення комітет схвалив сьогодні, 17 грудня 2015 року, на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передбачити в законі про бюджет на наступний рік фінансування антикорупційного бюро в розмірі 495 млн гривень, не менше, в тому числі видатки розвитку - 114 млн гривень. По-друге, передбачити в бюджеті на наступний рік фінансування для антикорупційної спеціалізованої прокуратури в розмірі не менше 78 млн гривень, окремим рядком - з включенням спеціалізованої антикорупційної прокуратури в число головних розпорядників бюджетних коштів для цієї самої незалежності", - йдеться в рішенні комітету.

Також депутати пропонують зберегти встановлені законами розміри заробітних плат для співробітників відповідних відомств.

Раніше під час засідання комітету з пропозицією про необхідність виділення 78 млн гривень на діяльність антикорупційної прокуратури звернувся голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Нагадаємо, у бюджеті-2016 для НАБУ буде передбачено майже 500 млн гривень.