ua en ru

Комітет Ради підготував всі рішення для зміни керівництва НБУ, - нардеп

Комітет Ради підготував всі рішення для зміни керівництва НБУ, - нардеп Фото: Національний банк України (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

У БПП пропонують також підтримати законопроект про кредитні спілки

Комітет Верховної ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності підготував всі рішення для зміни керівництва Національного банку. Про це повідомив нардеп від "Блоку Петра Порошенка", перший заступник голови комітету Михайло Довбенко, передає прес-служба БПП.

За словами Довбенка, комітет підготував всі необхідні для зміни керівництва Національного банку документи і цього тижня Рада має прийняти відповідні рішення. Він також пропонує підтримати законопроект № 6027-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування" та включити до порядку денного цього пленарного тижня проект закону № 6405 "Про кредитні спілки".

"Проект закону 6405 - це комплексний законопроект, який дозволить провести перезавантаження системи кредитної кооперації в Україні, яка є значущим чинником пожвавлення кредитування малих сільськогосподарських виробників", - заявив Довбенко.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій заявив, що призначення глави НБУ стане ключовим питанням Ради на цьому тижні.