ua en ru

Профільний комітет Ради підтримав законопроект про обмеження гастролей за участю росіян

Профільний комітет Ради підтримав законопроект про обмеження гастролей за участю росіян Фото: В'ячеслав Кириленко (kmu.gov.ua)

Документ спрямований на протидію антиукраїнській пропаганді під час гастролів артистів з РФ

Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності підтримав проект змін до закону "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в Twitter.

"Комітет з питань культури Верховної Ради підтримав законопроект щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участі громадян РФ. Голосування наступного тижня", - написав Кириленко.

У пояснювальній записці, опублікованій на сайті Верховної Ради, зазначається, що законопроект пропонує:

  • встановити обмеження, спрямовані на протидію антиукраїнській пропаганді під час проведення гастрольних заходів, аналогічні тим, які діють для телерадіопростору, кінопрокату та видавничої сфери;
  • встановити особливі вимоги до організації гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни країни-агресора;
  • передбачити адміністративно-господарську відповідальність організаторів гастрольних заходів за недотримання встановлених вимог, спрямованих на протидію антиукраїнським впливам.

Нагадаємо, у липні спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що 70 російським артистам заборонений в'їзд в Україну.