ua en ru

Комітет Ради підтримав продовження мораторію на продаж землі до 1 січня 2017 року

Комітет Ради підтримав продовження мораторію на продаж землі до 1 січня 2017 року Фото: Тарас Кутовий

Мораторій на продаж землі продовжено

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики рекомендував парламенту продовжити мораторій на продаж землі до 1 січня 2017 року. Про це в ході брифінгу повідомив голова комітету Тарас Кутовий, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект закону "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" (3404 - ред.) підтримали 20 з 30 депутатів-членів комітету.

"Сьогодні на засіданні комітету, а це саме 20 народних депутатів комітету, підтримали мою ініціативу і інших народних депутатів про продовження мораторію на продаж землі до 1 січня 2017 року", - повідомив Кутовий.

Також комітет прийняв рішення зобов'язати Кабінет міністрів України до 1 березня 2016 року підготувати необхідні законодавчі акти для врегулювання відповідного питання, зокрема, закон України "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Володимир Гройсман доручив Комітету з питань аграрної політики провести слухання щодо продовження мораторію на продаж землі.

Мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, згідно з Земельним кодексом України, діяв до 1 січня 2016 року