ua en ru

Комітет Ради відправив на доопрацювання законопроект щодо відкритості Антикорупційної прокуратури

Комітет Ради відправив на доопрацювання законопроект щодо відкритості Антикорупційної прокуратури Фото: керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Документ передбачає скасування необхідності прокурорського стажу для кандидатів на роботу у Антикорупційній прокуратурі

Комітет питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України відправив на доопрацювання проект закону України "Про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо забезпечення відкритості Спеціалізованої антикорупційної прокуратури" (реєстр. №3372). Відповідне рішення комітет ухвалив сьогодні, 3 грудня 2016 року, під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами доповідача, під час розгляду документа народного депутата України Олени Сотник, законопроект, зокрема, передбачає надання повноважень голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визначати розподіл в межах штатного розпису.

"Законопроектом, по-перше, пропонується, щоб в межах штатного розпису саме керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а не генеральний прокурор визначав розподіл", - сказала вона.

Також документ передбачає скасування необхідності прокурорського стажу для кандидатів на роботу у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Друге, пропонується, щоб на конкурс до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прибрати вимогу щодо стажу прокурорської роботи, а залишити лише стаж юридичний", - зазначила вона.

Олена Сотник уточнила, що це скасування необхідності прокурорського стажу для кандидатів на роботу до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури стосується рядових прокурорів.

"Це визначено зараз в ст. 27 закону "Про прокуратуру" під час добору до місцевих прокуратур прокурорів і пропонується те саме зробити для рядових прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - заявила нардеп.

Разом з тим, вона повідомила, що документ передбачає, що за результатами конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури конкурсна комісія пропонує лише одну конкретну кандидатуру, яка повинна бути затверджена потягом певного часу.

"За результатами конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури конкурсна комісія пропонує одну конкретну кандидатуру і ця кандидатура протягом встановленого терміну призначається генеральним прокурором", - заявила вона.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що станом на 19 січня для роботи у відомстві було відібрано 12 співробітників з 42 необхідних.