ua en ru

Холодницький: в Антикорупційну прокуратуру відібрано 12 співробітників з 42

Холодницький: в Антикорупційну прокуратуру відібрано 12 співробітників з 42 Фото: Назар Холодницький

За його словами, до 2017 відомство не буде займатися поверненням активів Януковича

Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що на даний момент для роботи у відомстві відібрано 12 співробітників з 42 необхідних. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Голос України".

"Потихеньку набираємо штат. Загальна чисельність повинна бути 42 прокурора. В даний час є 12 співробітників. Це керівний склад, відібраний комісією, яка обрала і мене в тому числі. Здійснюється відбір на посади "рядових" прокурорів, хоча не рядових - вони будуть вести конкретні провадження, всі розслідування. Це фактично будуть ті прокурори, яких буде бачити суспільство по телебаченню в судах. До кінця січня - першої декади лютого мною вже будуть підписані перші накази про призначення цих людей", - підкреслив він.

Холодницький нагадав, що в грудні минулого року антикорупційна прокуратура зареєструвала майже 20 проваджень, а в 2016 році - три провадження.

При цьому прокурор підкреслив, що його відомство не буде займатися поверненням активів колишнього президента Віктора Януковича в Україні.

"Набрали чинності зміни до КПК, згідно з якими ці виробництва залишаються в Генеральній прокуратурі до 2017 року. Тобто нам не передаються", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, до початку лютого 2015 Національне антикорупційне бюро України (НАБ) вийде на 90% готовність до роботи, заявив глава НАБ Артем Ситник.