ua en ru

Комітет Ради відхилив законопроект про передачу санаторіїв на баланс місцевих бюджетів

Комітет Ради відхилив законопроект про передачу санаторіїв на баланс місцевих бюджетів Фото: Верховна Рада України

Проект може призвести до можливих корупційних схем у роботі санаторіїв

Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму відхилив проект закону №5131 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВРУ.

Законопроектом пропонується, зокрема, передати на фінансування з бюджетів міст обласного значення та районних бюджетів санаторії для хворих на туберкульоз, санаторії для дітей та підлітків.

Також пропонується передати на фінансування з місцевих бюджетів пільги, що надаються дітям-інвалідам, багатодітним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, а також компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

"Під час обговорення проекту закону члени Комітету не підтримали законодавчу ініціативу, оскільки, на їхню думку, реалізація норм законопроекту призведе до неналежного фінансування санаторіїв та можливих корупційних схем у їх роботі, позбавлення десятків тисяч дітей права на санаторно-курортне лікування, а також… до фактичного позбавлення пільг зазначених категорій громадян", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України підозрює санаторій в розтраті 1 млн гривень на реабілітацію учасників АТО.