ua en ru

Комітет визнав корупціогенним закон про право Кабміну оголошувати кризовий період в Україні

Комітет визнав корупціогенним закон про право Кабміну оголошувати кризовий період в Україні Фото: Верховна Рада України

Відповідне рішення антикорупційний комітет прийняв на своєму засіданні

Комітет парламенту з питань запобігання та протидії корупції визнав таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства законопроект №4360 "Про гуманітарну допомогу в кризових ситуаціях". Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.

"Комітет визнав такими, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства, такі законопроекти..."Про проект Закону про гуманітарну допомогу в кризових ситуаціях (реєстр. № 4360)", - наголошується у повідомленні.

Зокрема, метою законопроекту є врегулювання надання гуманітарної допомоги в Україні під час кризових ситуацій, викликаних надзвичайними ситуаціями будь-якого характеру, в тому числі проведенням антитерористичної операції, для подолання яких в Україні не буде вистачати власних матеріальних і/або людських ресурсів.

Проектом закону пропонується надати Кабінету міністрів право оголошувати існування в Україні кризового періоду в разі недостатності внутрішніх ресурсів для подолання наслідків шкоди, заподіяної під час кризової ситуації.

Нагадаємо, комітет ВР з питань національної безпеки і оборони підтримує законопроект №4360 "Про гуманітарну допомогу в кризових ситуаціях".