ua en ru

Комітет підтримав перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей

Комітет підтримав перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Так, комітет держбудівництва запропонує профільному комітету рекомендувати Раді включити законопроект до порядку денного

Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську та Кіровоградську області. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську область у Січеславську, а Кіровоградську у Кропивницьку. Декомунізацію не спинити", - повідомив В'ятрович.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ підтримав пропозицію...

Опубліковано Volodymyr Viatrovych 20 червня 2018 р.

Слід зазначити, що голова комітету, народний депутат Сергій Власенко поінформував, що комітет з держбудівництва не є головним комітетом з цього питання.

"Комітет з питань державного будівництва ВР вважає за доцільне запропонувати комітету ВР з питань правової політики та правосуддя рекомендувати включити цей законопроект до порядку денного сесії ВР та направити до Конституційного суду на перевірку відповідності вимогам статей 157 та 158 Конституції України", - заявив Власенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадська рада при Дніпровській міськраді підтримала ініціативу перейменування області на Січеславську.