ua en ru

Комітет з питань соціальної політики затвердив законопроект, що дозволяє роботодавцям входити до вченої ради ВНЗ

Парламентський комітет з питань соціальної політики голосами 7 з 9 присутніх на засіданні членів комітету затвердив законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо участі роботодавців в освітньому процесі)" (№9567). Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому законопроекті міститься спроба на законодавчому рівні повернутися до старої, забутої, але надзвичайно ефективної практики, коли вищі навчальні заклади об'єднували в собі навчання, освіту і практичні навики. Я вважаю, непоганим пропозицію, щоб роботодавці входили до вченої ради. Що тут поганого?", - сказав народний депутат Ярослав Сухий.

Він зазначив, що "якщо Вищий навчальний заклад не має фахівців, то яка може бути акредитація, яке може бути фінансування... з бюджету, коли ВНЗ не має державного замовлення на підготовку фахівців".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що вважає за необхідне ліквідувати університети, які не мають необхідної матеріальної навчальної бази і якісних викладачів.