ua en ru

Комітет ПАРЄ закликав до звільнення всіх полонених учасників конфлікту на Донбасі

Комітет ПАРЄ закликав до звільнення всіх полонених учасників конфлікту на Донбасі
Міграційний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи закликав до звільнення всіх полонених учасників конфлікту на Донбасі.

Міграційний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи закликав до звільнення всіх полонених учасників конфлікту на Донбасі. Про це йдеться у проекті резолюції комітету ПАРЄ.

Комітет ПАРЄ закликав усі сторони конфлікту в Україні в повній мірі поважати мінські угоди про припинення вогню і утримуватися від застосування сили і насильства, особливо щодо цивільних осіб.

У проекті резолюції, комітет закликав звільнити і обміняти усіх військовополонених і осіб, затриманих в результаті конфлікту. Крім того, комітет ПАРЄ висловив занепокоєння з приводу погіршення ситуації з правами людини в Криму, а також щодо зростаючого числа зниклих без вести. Комітет закликав до об'єктивного розслідувати жертв, зникнень і масових поховань під час конфлікту.

Крім того, парламентарії високо оцінили прийняття Верховною Радою України закону про внутрішньо переміщених осіб і закликав українську владу реалізувати їх на належному рівні.

Вони також відзначили ряд позитивних кроків, зроблених російськими властями у відповідь на збільшення потоку українських біженців, зокрема, спрощений порядок надання тимчасового притулку та видачі дозволів на роботу.

Нагадаємо, вчора з полону бойовиків на Донбасі були звільнені 6 українських військових.