ua en ru

Комітет оприлюднив інформацію про кандидатів до складу комісії з аудиту НАБУ

Комітет оприлюднив інформацію про кандидатів до складу комісії з аудиту НАБУ Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Прийом заявок і документів до кваліфікаційного відбору завершився 5 травня

Комітет Верховної ради України з питань запобігання і протидії корупції оприлюднив інформацію про кандидатів від парламенту до складу комісії незалежної зовнішньої оцінки діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це повідомляє прес-служба комітету.

Так, 5 травня 2018 року завершився прийом заявок і документів до кваліфікаційного відбору.

"Згідно рішення комітету від 4 квітня 2018 року та Положення щодо організації та проведення кваліфікаційного відбору представника від Верховної ради України до складу комісії незалежної зовнішньої оцінки діяльності Національного антикорупційного бюро України, з метою відкритості та прозорості комітет оприлюднює інформацію про кандидатів для обговорення громадським суспільством", - сказано у повідомленні.

Перелік кандидатів:

  • Юрій Ліхненко - голова АБОЗ "Антимафія";
  • Валерій Небога – пенсіонер (у 2017 році вже брав участь у даному конкурсі, однак не набрав необхідної кількості голосів членів комітету);
  • Томас Файєрстоун - правозахисник, партнер компанії "Бейкер та Маккензі" (громадянин США);
  • Володимир Василенко - український правознавець-міжнародник, заслужений юрист України, надзвичайний і повноважний посол України, доктор юридичних наук, професор;
  • Вадим Меламед - адвокат, нотаріус, член Колегії адвокатів Ізраїлю (громадянин України з постійним місцем проживання в Ізраїлі).

Зауваження та пропозиції щодо представлених кандидатур необхідно надсилати комітетові до 19 травня 2018 року на електронну адресу zhelikh@v.rada.gov.ua.

Нагадаємо, у лютому двоє з трьох претендентів на посаду аудитора НАБУ відкликали свої кандидатури від участі у відборі.