ua en ru

Комітет з нацбезпеки ухвалив рішення виділити Міноборони 2 млрд гривень на сховища

Комітет з нацбезпеки ухвалив рішення виділити Міноборони 2 млрд гривень на сховища Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Полторак зазначив, що наразі бюджетом виділено недостатньо коштів на будівництво сховищ з боєприпасами

Комітет з питань національної безпеки та оборони ухвалив рішення щодо виділення додатково 2 мільярдів гривень на будівництво сховищ для боєприпасів. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак за підсумками звіту в комітеті з питань національної безпеки та оборони Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, під час засідання комітету було комплексно розглянуто проблему вибухів на артскладах в Україні.

Полторак отметил, что сейчас бюджетом выделено недостаточно средств на строительство хранилищ с боеприпасами

"Комітет прийняв рішення щодо необхідності виділення 2 мільярдів додатково", - заявив Полторак.

Міністр зазначив, що в ході засідання було прийнято ряд рішень.

"Ми прийняли ряд рішень. Вони пов’язані з тим, що необхідно зробити для того, щоб у найкоротший термін підправити те, що ми не зробили спочатку. Ці заходи пов’язані з доопрацюванням законодавчої бази, відпрацюванням проектів постанов уряду, які прискорять будівництво нових сховищ. Це стосується виділення додаткового ресурсу", - повідомив Полторак.

За його словами, наразі бюджетом виділено недостатньо коштів на будівництво сховищ з боєприпасами.

"Ми тільки в 2017-2018 році отримали ресурс у розмірі 500 мільйонів гривень. У цілому для завершення і приведення усіх баз на рівень стандартів, які існують у країнах НАТО, нам потрібно орієнтовано 15 мільярдів гривень", - повідомив Полторак.

Нагадаємо, представники Міністерства оборони та Генерального штабу представлять звіт про вибухи на складах з боєприпасами в закритому режимі від преси.

Як писало РБК-Україна раніше, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив у Раді, що в кримінальних справах про вибухи на складах з боєприпасами поки немає жодного обвинуваченого. Генпрокурор зазначив, що причиною цього є проведення великої кількості експертиз для з'ясування причин виникнення пожеж на артскладах.