ua en ru

Комітет з нацбезпеки у четвер заслухає Луценка щодо трагедії на Рівненському полігоні

Комітет з нацбезпеки у четвер заслухає Луценка щодо трагедії на Рівненському полігоні Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

У засіданні також візьме участь голова Міноборони Степан Полторак

Комітет з питань національної безпеки і оборони у четвер, 27 вересня, заслухає інформацію генерального прокурора Юрія Луценка про висновок експертів за фактом загибелі та травмування військовослужбовців під час проведення навчань на Рівненському полігоні. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Вказано, що для участі у засіданні комітету запрошено Міністра оборони України Степана Полторака.

"Комітет з питань національної безпеки і оборони 27 вересня заслухає інформацію генерального прокурора Юрія Луценка та директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна про висновок експертів за результатами проведення комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи, що була призначена в кримінальному провадженні за фактом загибелі та травмування військовослужбовців Збройних сих України під час проведення бригадних тактичних навчань на 233 Рівненському загальновійськовому полігоні 6 липня 2018 року", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що початок засідання заплановано на 11:00.

Нагадаємо, Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України поки не повідомляла про підозру жодній особі в кримінальному провадженні за фактом вибуху міномета на Рівненському полігоні.

Як писало РБК-Україна раніше, глава ГПУ Юрій Луценко направив лист голові комітету з питань національної безпеки Сергію Пашинському, в якому виклав позицію про надання пояснень з приводу ходу розслідування причин вибуху на Рівненському полігоні.

Повідомлялося, що військова прокуратура Західного регіону заборонила розголошувати результати експертизи розслідування цієї ситуації. Таку заборону комітет отримав у листі, підписаному заступником військового прокурора Рівненського гарнізону Західного регіону Сергієм Крипаком.