ua en ru

Комітет міністрів Ради Європи опублікував текст рішення по Криму

Комітет міністрів Ради Європи опублікував текст рішення по Криму Фото: Рада Європи

Рішення по Криму складається з 11 пунктів

Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) опублікував рішення комітету щодо півострова Крим. Про це повідомляє прес-служба КМРЄ.

"Депутати заявили про своє засудження незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна) Російською Федерацією і підкреслили, що вона являє собою порушення міжнародного права і не може служити підставою для будь-якої зміни їхнього статусу", - йдеться в першому пункті рішення.

Згідно з документом, опублікованим прес-службою, рішення включає 11 пунктів, в яких КМРЄ, зокрема, закликає РФ дотримувати свої зобов'язання згідно з міжнародним правом.

Так, Росію закликали вжити заходів для дотримання прав людини в Криму і розслідування порушень цих прав.

Також, комітет наголосив на необхідності скасувати рішення суду про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і забезпечити доступ на півострів для всіх органів з прав людини Ради Європи, включаючи Комісара з прав людини, з тим щоб вони могли безперешкодно здійснювати свою діяльність по спостереженню.

КМРЄ закликав до повного виконання резолюції Генасамблеї ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року "Положення в галузі прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі (Україна)"; А також вирішив повернутися до ситуації в Україні восени 2017 року з метою прийняття нового плану дій для України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КМРЄ 3 травня 2017 року, у французькому Страсбурзі ухвалив рішення у Криму, висунувши низку вимог до Російської Федерації.