ua en ru

Комітет кредиторів "Океану" звинуватив нардепа Жолобецького в причетності до рейдерського захоплення заводу

Комітет кредиторів "Океану" звинуватив нардепа Жолобецького в причетності до рейдерського захоплення заводу Фото: НЗС

Комітет кредиторів ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" звинуватив народного депутата України від фракції "Блок Петра Порошенко" Олександра Жолобецького в причетності до рейдерського захоплення заводу представниками Російської Федерації. Про це в ефірі 24 телеканалу заявив голова комітету кредиторів ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" Ігор Волошин, повідомляють миколаївські ЗМІ.

"Народний депутат від Миколаєва, Олександр Жолобецький одним з перших і голосніше за всіх кричав "Юсуфов прийди, спаси українське суднобудування. Спаси завод "Океан". Це мені дуже сильно нагадує 2014 рік – "Путін прийди". Тільки для Миколаєва "Юсуфов, прийди, спаси українське суднобудування". А Юсуфов – Шумило...", - заявив Ігор Волошин.

Раніше повідомлялося, що генеральний директор ТОВ "Океан – Судноремонт" Леонід Шуміло, якому рішенням Печерського районного суду Києва передано на відповідальне зберігання цілісно-майновий комплекс миколаївського заводу "Океан", раніше був предсавителем кіпрської компанії "Zonel Operations Ltd", яку пов'язують з екс-міністром енергетики РФ, екс-членом ради директорів ВАТ "Газпром" Ігорем Юсуфовим.

ЗМІ відзначають, що компанія "Zonel Operations Ltd" тісно пов'язана з ще однією офшорною компанією, теж підконтрольною особам, наближеним до російського "Газпрому" – "Belmont Industries Inc". Вона напередодні подала позов про поновлення її як кредитора ПАТ "МСЗ "Океан". За даними миколаївського видання, представником "Belmont Industries Inc" є громадянин Російської Федерації Сергій Копилов, наближений до екс-члена ради директорів ВАТ "Газпром" Ігоря Юсуфова. Сергій Копилов у 2010-2011 роках, а за словами Леоніда Шумило – і по сьогоднішній день, був головою наглядової ради ПАТ "МСЗ "Океан". У той час президентом суднобудівного заводу був Леонід Шумило.

Раніше повідомлялося, що директор ТОВ "Океан-Судноремонт" Леонід Шумило стверджує, що не має ніякого відношення і ніяк не пов'язаний з російським капіталом.

Також повідомлялося, що аналізуючи ситуацію з передачею Печерським судом майна заводу "Океан" представникам Російської Федерації, голова комітету кредиторів заводу "Океан" Ігор Волошин назвав подію "блискуче проведеною операцією ФСБ по знищенню українського суднобудування".