ua en ru

Комітет Київради схвалив відведення землі Сирецькому дендропарку

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики схвалила проект рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення Сирецькому дендрологічному парку загальнодержавного значення земельної ділянки площею 7,63 га на вул. Тираспольській, 43 у Подільському районі м. Києва. Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, голова Партії зелених України (ПЗУ) Денис Москаль, інформує прес-служба ПЗУ.

За словами Москаля, земельна ділянка буде відведена для обслуговування та експлуатації Сирецького дендрологічного парку загальнодержавного значення.

"Це перший крок до оформлення державного акта на земельну ділянку для Сирецького дендропарку. В документі будуть чітко зафіксовані межі парку, а також зазначено цільове призначення - обслуговування та експлуатація Сирецького дендрологічного парку загальнодержавного значення. Оформлення землевпорядної документації сприятиме розвитку дендропарку, в якому зібрана унікальна колекція рослин, в тому числі і занесених до Червоної книги України", - наголосив Москаль.

Депутат зауважив, що Сирецький дендрологічний парк є науково-дослідною, природоохоронною та культурно-освітньою установою, об'єктом природно-заповідного фонду України.