ua en ru

Комітет у закордонних справах у середу розгляне зміни до Конституції

Комітет у закордонних справах у середу розгляне зміни до Конституції Фото: засідання комітету (rada.gov.ua)

Розгляд питання розпочнеться о 14:15

У середу, 19 вересня, парламентський комітет у закордонних справах розгляне проект закону про внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО та Європейського союзу. Про це повідомила голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції комітету ВР у закордонних справах, нардеп Світлана Заліщук, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що 18 вересня на сайті парламенту було оприлюднено постанову про включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та в Організації Північноатлантичного договору) і про його направлення до Конституційного суду України.

"Комітет у середу розглядає це питання о 14:15", - повідомила Заліщук.

Нагадаємо, комітет ВР з питань правової політики і правосуддя підтримав законопроект про внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу України в НАТО і Європейський союз.

ВР планує проголосувати в першому читанні за президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції у частині закріплення курсу України на членство в НАТО і Євросоюз у четвер, 20 вересня.