ua en ru

Комітет Європарламенту ухвалив резолюцію про запуск процедури санкцій проти Польщі

Комітет Європарламенту ухвалив резолюцію про запуск процедури санкцій проти Польщі Фото: прапор Польщі (pixabay.com-kaboompics)

Польща може втратити право голосу в ЄС

Профільний комітет Європейського парламенту запустив процедуру в рамках статті 7 договору про Європейський союз щодо Польщі, які можуть призвести до позбавлення права голосу країни. Про це повідомляє PAP.

Повідомляється, що сьогодні 29 січня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) ухвалив відповідну резолюцію. За неї проголосували 33 членів комітету, 9 були проти.

Згідно резолюції комітет ЄП "привітав рішення комісії від 20 грудня 2017 року щодо забезпечення виконання положень статті 7 договору про Європейський союз у зв'язку з ситуацією у Польщі і підтримує звернення комісії до польської влади для вирішення проблеми".

Нагадаємо, ліберальні депутати Європейського парламенту ініціювали процедуру санкцій проти Польщі після того, як країна "продовжує відступати від норм верховенство права і незалежність суду".

При цьому раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країні не потрібна згода Європейського союзу для реформування власного законодавства.