ua en ru

Комітет Європарламенту схвалив безвізовий режим для України

Комітет Європарламенту схвалив безвізовий режим для України Фото: Європарламент

Порошенко привітав позитивне рішення комітету ЄП

Комітет Європарламенту схвалив безвізовий режим для України. Про це написав брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йожвик у своєму Twitter.

"Комітет Європарламенту з громадянських свобод проголосував за надання безвізового режиму Україні. 39 - за, 1 - утримався, 4 - проти", - написав він.

Порошенко привітав позитивне рішення комітету ЄП щодо безвізового режиму для України

Президент України Петро Порошенко привітав рішення комітет Європарламенту щодо безвізового режиму для України, подякувавши доповідачці Марії Габріель та членам комітету за підтримку України та "об’єктивну оцінку реформаторських зусиль української влади із належної реалізації відповідних критеріїв".

"Останній етап парламентської компетенції - розгляд рішення про безвізовий режим для українців на пленарній сесії Європейського Парламенту на початку квітня. Доручив МЗС активізувати відповідну роботу для якнайшвидшого ухвалення позитивного вердикту ЄП. Після цього останнє слово в процесі візової лібералізації – за державами-членами ЄС", - написав він.

Нагадаємо, раніше прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Девід Стулік повідомляв, що Європейський союз надасть Україні безвізовий режим протягом декількох тижнів. Так, в представництві ЄС розраховують на введення безвізового режиму до літа.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляла, що рішення про надання Європейським союзом безвізового режиму для України може бути зміщено на кілька тижнів.