ua en ru

Комісія ВР звернеться до ВРЮ з проханням проаналізувати судовий процес по справі ВАТ "ЗАлК"

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації звернеться до Вищої ради юстиції з проханням проаналізувати дії судових органів під час розгляду справ, пов'язаних з невиконанням інвесторами ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" ("ЗАлК") умов договору купівлі-продажу та поверненням підприємства в державну власність. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії, повідомляють "Відомості приватизації".
Крім того, на засіданні комісії вирішено звернутися до Кабінету міністрів України з пропозицією розглянути питання розвитку алюмінієвої промисловості України та розробити комплекс заходів економічного стимулювання виробництва первинного алюмінію в Україні.
Нагадаємо, у зв'язку з невиконанням умов договору купівлі-продажу ВАТ "ЗАлК" кілька років поспіль триває судовий процес щодо повернення пакета акцій у державну власність.
15 вересня 2011 р. голова Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) Сергій Тітенко заявив, що комісія анулювало ліцензію на право провадження діяльності з виробництва електричної енергії, виданої ВАТ "Запорізький виробничій алюмінієвий комбінат".