ua en ru

Комісія Сенату Італії підтримала ратифікацію УА України з ЄС

Комісія Сенату Італії підтримала ратифікацію УА України з ЄС Фото: Сенат Італії

Питання буде винесено на розгляд Сенату Італії восени

Комісія з закордонних справах Сенату Італії підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС. Про це повідомив співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Італійською Республікою Сергій Алєксєєв, розповідаючи в ефірі каналу "Рада" про результати візиту представників групи до Риму.

"Головною метою нашого візиту до Італії було переконати італійських колег в тому, що Україна відкрита до конструктивної співпраці і серйозно налаштована на виконання програми реформ. Італія дуже багато втратила внаслідок санкцій, введених проти Росії, і досить критично налаштована щодо європейських прагнень України. До того ж в цій країні дуже потужно працює російське лобі. Тому нашим ключовим завданням було довести італійським колегам, що Угода про асоціацію України з ЄС вигідна і Україні, і всім членам Євросоюзу. Вона надає країнам ЄС нові можливості через великий 42 млн. український споживчий ринок та податкове законодавство, що має найлояльніші умови в Європі. І нам вдалося їх переконати", - заявив Алєксєєв.

Депутат повідомив, що на наступний день після зустрічі з сенатором, доповідачем в Сенаті питання ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС, Франческо Вердуччі комісія у закордонних справах Сенату Італії підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС. Питання буде винесено на розгляд Сенату восени.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Парламент Австрії завершив ратифікацію УА України з ЄС.