ua en ru

Комісія підтвердила зловживання службовим становищем екс-голови ПЗЗ Кроивопішина

Комісія підтвердила зловживання службовим становищем екс-голови ПЗЗ Кроивопішина Екс-голова ПЗЗ Олексій Кроивопишина

Спеціальна комісія підтвердила зловживання службовим становищем посадовими особами Південно-Західної залізниці, зокрема екс-голови ПЗЗ Олексія Кроивопішина. Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кабінетом міністрів була призначена перевірка. Вона відбувалася в рамках комісії Мінінфраструктури та Міністерства внутрішніх справ, і перевірка цією комісією підтвердила зловживання службовим становищем посадовими особами Південно-Західної залізниці, зокрема під час будівництва спорткомплексу Olympic Village... Встановлено, що усіма будівельними роботами на території спорткомплексу керував особисто Олексій Кроивопішин, надаючи усні вказівки, залучаючи до цього будівельну техніку та працівників багатьох структурних підрозділів Південно-Західної залізниці. Усі проплати здійснювалися за рахунок Південно-Західної залізниці", - повідомив Бланк.

За його словами, Служба безпеки України за даним випадком здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні з ознаками правопорушення. Також на цей час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Південно-західної залізниці.

"На скільки мені відомо із певних джерел, під час обшуків, які проводились Службою безпеки України в Південно-західній залізниці, в Olympic Village та у власному будинку Кривопішина були вилучені підтверджені матеріали, що він безпосередньо має відношення до спорткомплексу", - сказав Бланк.

Бланк також висловив впевненість, що екс-керівник ПЗЗ Кривопішин буде оскаржувати звільнення у суді.

Нагадаємо, Мінінфраструктури проводило розслідування і финаудит щодо ПЗЗ.