ua en ru

Комісія подасть Шокіну двох кандидатів на посаду антикорупційного прокурора

Комісія подасть Шокіну двох кандидатів на посаду антикорупційного прокурора Фото: засідання комісії

Комісія внесла в список для обговорення 7 кандидатів

Конкурсна комісія з призначення керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визначила, що подасть генеральному прокурору України Віктору Шокіну двох кандидатів на посаду антикорупційного прокурора. Засідання транслювалося онлайн.

На початку засідання члени комісії довго не могли узгодити порядок денний і саму схему визначення кандидатів. Зокрема, члени конкурсної комісії не могли визначити, скільки кандидатів варто надати Шокіну - два, три або чотири.

У підсумку члени комісії одноголосно прийняли рішення обмежитися двома кандидатами. При цьому як аргумент за обрання лише двох кандидатів для подання Шокіну називалося надання максимальної участі членів комісії в процесі і мінімізація впливу генпрокурора.

Зазначимо, всього до останнього етапу співбесід були допущені 15 осіб. За результатами співбесід члени комісії визначили 10 з них, які могли б претендувати на керівні посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. У той же час, за словами членів комісії, кандидати, що не потрапили в список на керівні посади, в ході співбесід висловили бажання працювати в антикорупційній прокуратурі на інших посадах в управліннях.

В ході сьогоднішнього засідання в список для обговорення кандидатів на посаду голови прокуратури внесли сім кандидатів: Максим Грищук, Роман Говда, Назар Холодницький, Анатолій Єжов, Олександр Новіков, Володимир Кривенко, Віталій Касько.

Поки що члени конкурсної комісії не змогли узгодити механізм обговорення обраних кандидатів і, зрештою, прийняли рішення оголосити 20-хвилинну перерву в засіданні.

Нагадаємо, нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко повідомляв, що заступник Генпрокуратури Роман Говда є основним претендентом на посаду антикорупційного прокурора.