ua en ru

Комісія з присвоєння рівнів кваліфікації арбітражним керуючим затвердила регламент своєї роботи

На першому засіданні Комісії з присвоєння рівнів кваліфікації арбітражним керуючим, яке відбулася 4 липня 2013 р., був затверджений регламент роботи Комісії та прийнято рішення, що наступне засідання відбудеться 17 липня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

У рамках заходу було прийнято рішення довести до відома арбітражних керуючих, до заяви про присвоєння відповідного рівня кваліфікації мають бути додані документи, що підтверджують відповідність критеріям, передбаченим підпунктами 3.2 - 3.5 Порядку присвоєння рівнів кваліфікації арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючим санацією, ліквідаторам), для певного рівня кваліфікації.

Так, для другого - четвертого рівнів кваліфікації арбітражних керуючих, вони повинні мати досвід роботи відповідно від трьох до семи років на керівних посадах, або мати досвід роботи арбітражним керуючим від трьох до семи років або виконувати повноваження розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора не менше 3 або 15 підприємствах, відповідно до вимог щодо певного рівня кваліфікації арбітражного керуючого.

Для третього - п'ятого рівнів кваліфікації також передбачається, що у справах, участь в яких брав арбітражний керуючий, їм було в сукупності виконано не менше трьох, п'яти або семи планів санації або укладений світових угод і забезпечена повнота погашення вимог кредиторів у розмірі більше 30% - 70% відповідно. Слід зазначити, що п'ятий рівень кваліфікації може бути присвоєно арбітражним керуючим, які відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України для арбітражних керуючих, що призначаються господарським судом державні підприємства та підприємства, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50%.

Читайте також: Мін'юст створив дисциплінарну комісію арбітражних керуючих