ua en ru

Комісія з відбору членів антикорупційного агентства "відфільтрує неприйнятних кандидатів", - Мін'юст

Комісія з відбору членів антикорупційного агентства "відфільтрує неприйнятних кандидатів", - Мін'юст Фото: Наталія Севостьянова

За словами Севостьянової, серед кандидатів є "одіозні особи"

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції "відфільтрує неприйнятних кандидатів". Про це сьогодні, 19 вересня, в ході прес-конференції повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Агентство по запобіганню корупції вже скоро запрацює. Конкурсна комісія з відбору кандидатів засідає в Міністерстві юстиції, я є головою цієї комісії з відбору п'яти членів Національного агентства з запобіганню корупції, і хочу вам коротко розповісти, що нам було подано 53 пакети документів. Серед них є і одіозні особи, які навіть були замішані в корупційних скандалах і тепер вважають, що можуть боротися з корупцією в країні, вони не посоромилися і подали документи, а тепер є предметом осуду, але обіцяю вам, що в рамках роботи цієї комісії дані особи не потраплять в агентство. У понеділок відбудеться чергове засідання і ми відфільтруємо неприйнятних кандидатів і найближчим часом буде обрано п'ятірка гідних, які зможуть займатися запобіганням корупції в Україні", - розповіла Севостьянова.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до складу комісії з відбору кандидатів в антикорупційне агентство.