ua en ru

Комісія Київради підтримала введення нічних маршрутів у столиці

Комісія Київради підтримала введення нічних маршрутів у столиці Фото: у Києві нічні маршрутки можуть запустити в березні

Нічні автобуси можуть запрацювати в Києві вже в березні

Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку і реклами підтримала петицію щодо створення нічних маршрутів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської ради.

Повідомляється, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА вивчає доцільність відкриття чотирьох нічних автобусних маршрутів (з 23:00 до 6:00):

1. Залізничний вокзал - житловий масив Виноградар (проспект Свободи);

2. вул. Кадетський Гай (з заїздом на залізничний вокзал) - житловий масив Троєщина;

3. Залізничний вокзал (через Центральний) - житловий масив Харківський;

4. Житловий масив Новобіличі (по просп. Перемоги з заїздом на Залізничний вокзал) - Лісовий масив.

"Комісія обстежує дороги, якими будуть курсувати нові маршрути, щоб визначити їх відповідність вимогам Єдиних правил ремонту і утримання доріг, вулиць і залізничних переїздів. Після обстеження буде складено акт про готовність автобусного маршруту до відкриття із зазначенням дати його відкриття і дати здійснення пробного рейсу. Потім Департамент транспортної інфраструктури готує наказ на відкриття маршрутів і вносить їх до реєстру автобусних маршрутів загального користування Києва. Якщо все буде добре, фактичну роботу ми плануємо розпочати вже в березні", - розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександр Козловський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нічні маршрутки курсуватимуть по чотирьом головним маршрутами Києва.