ua en ru

Комісія Київради підтримала рішення про заборону продажу алкогольних виробів з 22:00 до 08:00

Постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту підтримала консолідований проект рішення щодо внесення змін до рішення Київради № 929/929 від 25 грудня 2008 р. "Про впорядкування продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у міській торговельній мережі", повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
За словами голови постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алли Шлапак, після того, як депутатський корпус Київської міської ради підтримає запропонований проект рішення, можна буде стверджувати, що питання впорядкування продажу алкогольних та тютюнових виробів у місті Києві буде повністю вирішене.
"Основні зміни стосуються збільшення радіусу заборони роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами зі 100 м до 300 м від наявних земельних меж загальноосвітніх навчальних закладів - шкіл, ліцеїв, гімназій, інтернатів, дошкільних навчальних закладів. Зазначеним проектом рішення також передбачається заборона реалізації цієї групи товарів у стаціонарних об'єктах торгівлі та малих архітектурних формах з 22:00 до 08:00", - повідомила А.Шлапак.
"Слід зазначити, що відтепер посилюється контроль за виконанням рішення, щодо впорядкування продажу алкогольних та тютюнових виробів. Виконавчий орган КМДА у разі виявлення фактів порушення норм торгівлі повинен ініціювати питання позбавлення ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями господарюючого суб'єкта, яким вчинено порушення. Крім того, кожні 6 місяців виконавчий орган буде надавати на розгляд депутатського корпусу Київської міської ради звіт про виконання цього рішення", - наголосила А.Шлапак.