ua en ru

Комісія КМДА запропонувала перейменувати ще 4 вулиці

Комісія КМДА запропонувала перейменувати ще 4 вулиці Фото: у КМДА пропонують перейменувати ще 4 вулиці

У Києві з'являться проспекти Бандери і Шухевича

Комісія з питань найменувань Київської міської державної адміністрації рекомендує перейменувати ще 4 вулиці, 2 проспектів і провулок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Повідомляється, що комісія пропонує перейменувати в Києві вулицю Баумана на вулицю Януша Корчака, вулицю Ванди Василевської на вулицю Змієнка, вулицю Кутузова на вулицю Генерала Алмазова, вулицю Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка. Також рекомендується перейменувати провулок Кутузова на провулок Євгена Гуцала, проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича та проспект Московський на проспект Степана Бандери.


"Всі відповідні пропозиції пройшли громадські обговорення і голосування. Пропозиції будуть сформовані проекти рішень, які увійдуть до Київради і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться в сесійний зал, де депутати визначаться", - сказав співголова комісії, заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Крім того, комісія рекомендувала міському голові внести до Київради подання про присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1 назви "Литовський".

Також комісія виносить на громадські обговорення перейменування вулиці Гайдара на вулицю Сім'ї Прахових, вулиці Маршала Тимошенка – на вулицю Миколи Кагарлицького, провулок Михайла Реута – на провулок Памви Беринди, вулицю Генерала Наумова – на вулицю Людмили Фої, вулицю Семашка – на вулицю Миколи Павлушкова і б-р Дружби Народів – на б-р Миколи Міхновського.

Нагадаємо, у Києві декомунізували 159 об'єктів.