ua en ru

Коменданти Євромайдану виступили проти захоплення адмінбудівель

Комендант Будинку профспілок Степан Кубів виступає проти захоплення адміністративних приміщень та проти кровопролиття.

Комендант Будинку профспілок Степан Кубів виступає проти захоплення адміністративних приміщень та проти кровопролиття. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву, повідомляє прес-служба "Батьківщини"..

"На мою думку, захоплення приміщень міністерств - це провокації, ми відмежовуємося від них", - заявив Кубів.
Він також додав, що Штаб готовий надати допомогу людям у проживанні, теплому одязі, харчуванні та всіма іншими необхідними речами.

За словами Кубіва, уже незрозуміло виглядає захоплення приміщення Міністерства юстиції, де знаходиться пару охоронців, а через 10 хвилин оприлюднюється звернення міністра про необхідність введення надзвичайного стану.

"Ми маємо інформацію про те, що спеціально провокувались напади на приміщення трьох міністерств (МінАПК, Мінпаливенерго та Мінюсту) для публічного виправдання звернення про введення надзвичайного стану. Ми не маємо відношення до цих захоплень. Ми працюємо іншими методами, мирними і категорично проти того, щоб проливалась кров громадян", - підкреслив Кубів.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль заявив, що влада готує для зачищення Києва від мітингувальників спецоперацію "Хвиля" із залученням близько 10 тис. силовиків.

За його даними, захоплення активістами громадської організації "Спільна справа" об'єктів стратегічного значення (МінАПК, Мін'юст, а також спроба захоплення Міненерго) стали приводом для розробки та проведення найближчим часом двох спецоперацій. Одна з них - під кодовою назвою "Хвиля" - буде виконуватися силами МВС: всі підрозділи, які насамперед мають диверсійно-штурмову підготовку - "Омега", "Ягуар" і т.п. з можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держприкордонслужби. "Мета "Хвилі" - зачистка місцевості, яка зараз контролюється протестувальниками. Крім того, передбачається проведення наступальної операції і створення декількох фільтраційних кордонів із застосуванням відволікаючих маневрів. Завдання фільтраційних кордонів - затримання всіх осіб, які покидають місце зачистки, зазначив нардеп.

За його даними, наступальна операція буде проводитися з усіх прилеглих вулиць: Лютеранської, Прорізної, Костьольної та інших. Її мета - звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мін'юсту, МінАПК, Українського дому, палацу "Жовтневий". Загальна чисельність задіяних в операціях працівників МВС і СБУ - близько 10 тис.