ua en ru

Комбінат "Україна" виготовлятиме удвічі більше закордонних паспортів

Комбінат "Україна" виготовлятиме удвічі більше закордонних паспортів Фото: видача закордонних паспортів (УНІАН)

Комбінат буде виробляти 21 тис. паспортів на добу

Від сьогодні, 16 січня, Поліграфкомбінат "Україна" зможе виготовляти удвічі більше закордонних паспортів. Про це повідомив перший віце-прем’єр Степан Кубів, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

У вівторок, 16 січня, на комбінаті відбувся запуск нового обладнання для персоналізації (нанесення персональних даних) закордонних біометричних паспортів.

"Поліграфкомбінат потребував нове обладнання іще у 2014 році. У серпні 2017 року Мінекономрозвитку ініціювало рішення уряду про зменшення відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку комбінату. Завдяки цьому комбінат зміг спрямувати додаткових 35% чистого прибутку на нове обладнання", - сказав Кубів.

За його словами, після запуску нової машини вони зможуть виготовляти вдвічі більше документів. Протягом наступних 2-3 місяців чергу буде ліквідовано. До сезону літніх відпусток Поліграфкомбінат працюватиме у діючому режимі 7 днів на тиждень цілодобово (у три зміни).

"Зараз це 10 тисяч паспортів на добу, а від сьогодні це буде 21 тисяча на добу”, - зазначив Кубів.

Вартість обладнання - 1,7 млн євро. Аналогічне обладнання використовується у більш ніж 25 країнах світу. Продуктивність нової системи становить 500 паспортів на годину, тобто близько 11 тисяч паспортів на добу та 3 млн 960 тис. паспортів на рік.

Нагадаємо, раніше Міграційна служба попереджала громадян України про затримки із видачею закордонних паспортів у зв’язку із повторним опрацюванням персональних даних заявників.